IMG_2311

 

 

 

 

 

 

 

Villa Puri, Bolsena, Italien

Villa Puri ligger i Lazio-regionen godt 100 km nord for Rom. Området er af vulkansk oprindelse med store runde søer dannet af vulkankratre. Vinmarkerne er beliggende i bakkerne omkring søen Bolsena, i 350-400 meters højde, med en righoldig og frugtbar undergrund.

Puri familien har boet i Bolsena siden 1450. Familiens oprindelse er bundet til Orvieto og selv i dag kan deres grav stadig ses i San Domenico krypten i Orvieto. Det faktum, at hans forfædre var prælater, notarer og pavelige ledsagere giver glans til denne familie, der altid har været dedikeret til jorden. Tidligere blev vinmarkerne dannet ved rækker af vinstokke blev understøttet af ahorn træer. Det var først i 1987, hvor Vittorio Puri, agronom, begyndte aftapning vin produceret af vinmarkerne. Vinmarkerne blev beplantet med den klassiske EST ! EST ! EST ! sorter i 1970. Vinstokkene er økologiske så det endelige produkt er velaf-balanceret, rig på duft og har den klassiske Est! Est ! Est ! smag og aroma . Ejendommen er beliggende på en højtliggende med udsigt over Bolsena søen langs Via Francigena, hvorfra man får, og overblik over landskabet – et enestående panorama.

I en flaske vin der er hjertet, sjælen, hårdt arbejde og fortsættelse af gammel tradition født af en kærlighed til landet.
Besøg Villa Puri’s hjemmeside her: www.villapuri.it

Jeg har importeret vine fra Villa Puri siden februar 2008.

vin

Bolsenasøen set fra Villa Puri’s vinmarker

Villa Puri fremstiller hvidvinen Est! Est!! Est!!!, som har en noget speciel historie – se herunder.

Historien om EST! EST !! EST !!!

Navnet på denne vin kommer fra en legende. I 1111 var Henry V i Tyskland ved at nå Rom med sin hær til at modtage, fra pave Paschal II, kronen af kejser af det Hellige Romerske Imperium . Efter ham var der også en tysk biskop , Johannes Defuk , vinkender . For at opfylde denne passion for at opdage nye smagsoplevelser , sendte biskoppen sendte sin tjener Martin af sted med den opgave at gå forud for ham på vejen til Rom, for at forsøge at vælge steder med de bedste vine. De to var blevet enige om en kode/signal : Hvis Martin havde fundet god vin , ville han have skrive ” Est ” eller “Nej ” ved siden af døren til kroen, og hvis vinen var meget god , ville han have skrive ” Est Est “.  Da tjeneren ankom til Montefiascone og smagte den lokale vin , kunne ikke på anden måde kommunikere den enestående kvalitet . Han besluttede at gentage koden/signalet tre gange  for at forstærke budskabet : ” Est Est Est “. Biskoppen , som derefter ankom til landet , delte opfattelse med sin tjener og han forlængede sit ophold i Montefiascone i tre dage. Ved slutningen af den kejserlige mission vendte han tilbage dertil , blev der indtil hans død( tilsyneladende på grund af et overskud af drikke). Han blev begravet i kirken San Flaviano , hvor du stadig kan læse indskriften på grå lavasten: ” For alt for meget EST her ligger død, min herre Johannes Defuk “. I taknemmelighed for modtaget gæstfrihed efterlod biskoppen en arv til befolkningen i Montefiascone 24.000 scudi , forudsat at der på hver årsdag for hans død en tønde vin ville have hældt på hans grav, en tradition, der blev gentaget i flere århundreder . Til biskoppen er der dedikeret en historisk parade med datidens klædedragt til ære for denne legende.

Historien herover er frit oversat fra Villa Puri’s hjemmeside. I øvrigt er den sand nok, da jeg ved selvsyn har besøgt graven i Montefiascone.

estbillede

Vittorio Puri fastholder denne myte ved omhyggeligt at følge reglerne for produktion af “Est! Est!! Est!!!” og giver  denne legendariske vin sit personlige stempel og smag.

 

 

 

michaelnoeVILLA PURI