Louis Loron, Fleurie, Frankrig
I den sydligste del af Bougogne(Beaujolais), lidt syd for Mâcon, ligger den charmerende lille vinby Fleurie, hvor Louis Loron(LORON Louis et Fils) ligger i udkanten af byen.
LORON Louis et Fils er frem for alt en familiehistorie centreret omkring lidenskaben for udviklingen af den traditionelle metode og servicen. Læs historien …
1932: Oprettelse af LORON Louis et Fils.
1975: Familievirksomhed, der har specialiseret sig i udviklingen af den traditionelle metode og især Crémant de Bourgogne. LORON Louis et Fils er de eneste i Beaujolais der producere traditionelle mousserende vine. Fra far til søn i 4 generationer, blev skabt af Charles Loron. Han dyrkede sine vinmarker i Fleurie. Hans medarbejder, der kom fra Champagne, gav ham ideen om at champagneere rosévin i små mængder. Charles Loron forsøger derefter metoden, resultatet var opmuntrende, og mousserende vines historie i Beaujolais lanceres.
1950: Den anden generation med Louis Loron, Lili, overtager efter anden verdenskrig. Han udvikler aktiviteterne fra en lille lokal virksomhed og direkte salg til enkeltpersoner starter.
1975: Betegnelsen Crémant de Bourgogne bliver oprettet.
1988: Fernand Loron, 3. generation, overtog tøjlerne til virksomheden i slutningen af 80’erne efter at have arbejdet sammen med sin far i 1963.
1990: Her tog udviklingen fart med udvidelsen af lokalerne og moderniseringen af salgsapparatet.
Lidenskaben til arbejdet, organisationen og det konstante behov for forbedring har bidraget til LORON Louis et Fils fine omdømme.
Jeg har importeret crémant fra Louis Loron siden september 2000 – afbrudt af en kortere årrække.
Besøg Louis Loron’s hjemmeside her: www.loron-et-fils.com