2024


September – Midt i denne måned besøgte jer mine leverandører i Frankrig – Bourgogne, Loire og Provence. Vinhøsten var i fuld gang eller skulle til at starte…

 

 

 

 

 

Juni – Jeg har været ved Mosel og besøgt min leverandør Weingut Hain, som jeg nu har handlet med i 10 år. Det blev fejret med en dejlig hjemmelavet kransekage. Den 15 & 16 juni afholdt han den årlige Jahrgangspräsention, hvor der var smagning af hans vine fra 2023. Han laver 22 forskellige vine så der var nok at lave!

 

 

 

 

 

April – Fra Domaine de la Pigeade har jeg nu fået en ny rødvin – Beaumes de Venise Hurlavent. Den afløser Beaumes de Venise Tradition, som hermed udgår.

Marts – Jeg har på det seneste fået 2 nye vine. Det drejer sig om en hvidvin Petits Grains du Sud fra Domaine de la Pigeade og en rødvin Côtes Du Rhône fra Domaine des Banquettes.

 


                                                                                                  2023


Oktober – Den 6. oktober er det 30 år siden jeg startede mit lille vinfirma. Det har givet os en masse gode oplevelser. Vi har gennem årene mødt mange dejlige mennesker, både her, og i Frankrig, Italien og Tyskland – med samme interesse som os. Jeg vil gerne sige tak for mine kunders opbakning og flere af jer(7) startede som kunde for 30 år siden!

 

September – Jeg har netop været i Provence og besøgt mine 3 leverandører – Domaine de la Pigeade, Château Juvenal og Domaine des Banquettes. Vinhøsten var, hos alle, i fuld gang og den tegner til at blive god, men mindre end normal. I år har vi handlet med Domaine de la Pigeade i 25 år. Det blev fejret på behørig vis med en dejlig hjemmelavet kransekage.

 

Juni – Nu, da det er ved at være ferietid, vil jeg lige nævne at du har mulighed for at holde ferie ved 3 af mine leverandører. 

Hos Weingut Hain ved Moselfloden, Tyskland:

Hos Châteu Juvenal i Provence, Frankrig:

Hos Villa Acquaviva Toscana, Italien:

Alle er beliggende rigtig dejlige steder, der er værd at opleve. Det er ikke bare noget jeg selv synes da flere af mine kunder har besøgt disse dejlige steder …

 

Maj – Ved besøg hos Weingut Hain deltog vi i ´Tage der offenen Weinkeller´, som finder sted 4 dage i maj måned.

 

 

 

 

 

 

 

Man går rundt i den lille by Piesport og smager på vine hos, i år, 7 Weinguts(vinbønder). Så hvis det er noget for dig så er der vær klar til næste gang…

Februar – Jeg har nu en ny hvidvin på lager. Cuvée Weiß Trocken ALL IN er navnet og leverandøren er Weingut Hain. Druesorterne til vinen er 40% Weißburgunder, 40% Riesling, 20 % Sauvignon Blanc. En tør hvidvin, som måske værd at prøve næste gang du er på jagt efter en rigtig god hvidvin…

 


                                                                                                  2022


November – Her er nogle billeder, fra de steder jeg leverer Beaujolais Nouveau til, den 17. november…

 

 

 

 

 

 

 

Måske skal du deltage næste år!

Juni – Nu har jeg en herlig tysk rosé på lager – Pinot Noir Rosé. Den laves af Weingut Hain, hvorfra jeg får mine riesling-vine. Synes du godt om rosé vin kan jeg absolut anbefale den.

Juni – Nu, da det er ved at være ferietid, vil jeg lige nævne at du har mulighed for at holde ferie ved 3 af mine leverandører. 

Hos Weingut Hain ved Moselfloden, Tyskland:

Hos Châteu Juvenal i Provence, Frankrig:

Hos Villa Acquaviva Toscana, Italien:

Alle er beliggende rigtig dejlige steder, der er værd at opleve. Det er ikke bare noget jeg selv synes. I går havde jeg besøg af en kunde der, lige straks, skal holde ferie for 4. gang hos Weingut Hain ……

 

Maj – Vi har lige været på besøg hos Weingut Hain og boet på deres dejlige hotel i Piesport – et stenkast fra Mosel-floden. Det kan absolut anbefales! Der er godt gang i vinstokkene, som allerede nu har dannet små vinklaser.

Netop i denne måned er der sæson for tyske hvide asparges, der passer helt perfekt til Riesling vine – og Weingut Hain har rigtig mange af slagsen…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FebruarSå er der igen en meget fin bedømmelse af Château Juvenal.

Hvis man har svært ved at se hvad der står på etiketterne drejer det sig om Les Ribes du Vallat, La Terre du Petit Homme og Perséides. Jeg forhandler alle 3 vine.


                                                                                                                 2021


Marts  – Den 13. marts 1435 er den officielle fødselsdag for Rieslingdruen. Det er nemlig datoen for druens første dokumenterede eksistens, fundet i Tysklands lille vinregion Hessische Bergstrasse sydøst for Rheingau. Dokumentet noterer sig et køb af seks vinstokke af Riesslingen.

Februar  – I avisen NORDJYSKE fik BISTRO59’s hjemme-bistro en rigtig fin anmeldelse. Heri indgik Saint-Vèran 2014 fra Jean Luc Tissier, Domaine des Cais. ‘Noget nær det perfekte match til den dejlig cremede fiskesuppe´.

 

Januar – Så har endnu en vin fået medalje. Det er denne gang La Terre du Petit Homme 2018 fra Château Juvenal.

 


                                                                                                                 2020


 

 

 

December  – Gennem en rigtig god kontakt, i Frankrig, har jeg nu fået denne økologiske rødvin hjem – Châteauneuf du Pape fra Domaine de Marcoux. Vinen placerer sig i den absolutte top fra dette område.

 

 

Oktober  – Jeg forhandler endnu en vin fra Château Juvenal – nemlig deres rosé Les Ribes du Vallat. Den er som deres øvrige vine økologisk. Jeg har nu 4 vine herfra i mit sortiment – de andre er 3 rigtig gode rødvine.

August  – Fremover importerer jeg ikke vine fra Cave de Rasteau, som jeg har forhandlet siden 2004. Det blev til nøjagtigt 16 år med et rigtigt godt samarbejde med deres eksportmedarbejdere. Desuden nogle helt uforglemmelige ‘Vinemakers Dinner’, hos mine kunder, med deres eksportdirektør. Årsagen er bla. at Cave de Rasteau, tidligere på året, er indgået i et samarbejde med flere andre caveer i området – kaldet RHONEA. Herefter er det ikke muligt for mig at importerer deres vine med samtransport – dvs. vine fra forskellige leverandører med samme levering.

Da jeg fremover ikke har vine fra Cave de Rasteau henviser jeg til mine øvrige leverandører, som også har Côtes du Rhône rødvine, Rosé samt Vin Doux Naturel.

                                                                                                            


                                                                                                                 2019


November  – ’Der er fuld skrue på smagen: Aalborg-bistro har fundet opskriften på en helstøbt succes’. Det var overskriften på en madanmeldelse 16/11 i NORDJYSKE hvor man havde besøgt Bistro59. Overskriften taler for sig selv og restauranten fik da også 5 gafler(= 5 stjerner) – for tredje gang. Foruden maden fik to af mine vine rosende omtale nemlig La Terre du Petit Homme fra Château Juvenal og Vacqueyras fra Domaine de la Pigeade. Sidstnævnte fik disse ord med på vejen. ’Kræfter er der også i den rødvin, tjeneren anbefaler. Den hedder Vacqueyras – Pigeade og er fra 2015. En flot vin, der smager af det hele… læder, tobak, krydder, frugt, sådan på den mørke måde, men stadigvæk raffineret. Jeg kan ikke komme det nærmere. Smag den, hvis lejligheden byder sig’.

September   Vinhøsten startede i begyndelsen af måneden hos 2 af mineleverandører i Provence – Château Juvenal og Domaine de la Pigeade. Efter en uges tid bliver der også høsten hos Domaine des Banquettes, Domaine la Roche Buissière og Cave de Rasteau. Høsten bliver mindre i år pga. meget lidt nedbør i de sidste 3 måneder, men kvaliteten forventes i top.

Håndplukkede Muscat-druer klar til sortering hos Domaine de la Pigeade.

 

 

 

 

 

August   Domaine des Banquettes  har for Rasteau 2017 fået guldmedalje: MÈDAILLE D’OR Paris  2019. Helt sikkert værd at prøve næste gang du handler.

Marts   Vacqueyras, fra Domaine de la Pigeade, har fået guldmedalje af VIGNERONS DES INDEPENDANTS.

Foruden Vacqueyras har jeg også 2 andre rødvine fra Thierry Vaute – Ventoux ‘Les Sables’ og Beaumes de Venise.

Februar   I Århus Stiftstidende, den 28. februar, var der en rigtig fin anmeldelse af MIRÓ i Århus. Her fik Weingut Hain også en meget fin omtale. ‘Første vin i menuen var en tysk riesling og aftenens bedste. Riesling feinherb fra Hain ved Mosel, den går man ikke fejl af´. En rigtig dygtig anmelder der var på besøg – jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv!

 


2018


Oktober   Lørdag den 6. oktober fejrede OSL vin 25 års jubilæum. Det var en rigtig god dag sammen med mange kunder der smagte mine vine ledsaget af afstemt mad.

Egen import af kvalitetsvine(nu i et 1/4 århundrede) – direkte fra vinbonden

 

Maj   I år er det 20 år siden jeg startede med at sælge vin fra Marina og Thierry Vatue, Domaine de la Pigeade. Det blev fejret med kransekage og deres dejlige Muscat de Beaumed de Venise ved vores besøg hos dem.

 

 

Maj   Så lidt mere Châteu Juvenal, som er et helt fantastisk sted. Her er det mulighed for at bo på et Château – det har vi selv lige gjort. Se billederne og oplev det lidt på afstand…

DSCN4781DSCN4787

DSCN4782

 

 

 

Maj   Den 20. maj deltog vi i dette års Escapede des Gourments, som foregår i Rasteau, i Provence, hvert forår – dette var 19. gang det blev afholdt. Har man mulighed for at deltage kan det absolut anbefales! Normalt en herlig forårsdag hvor 2500 glade deltagere nyder masser af dejlig vin(32 forskellige – rosé, hvide, røde & dessertvin) og god mad fra lokalområdet – samt forskellig underholdning.

DSCN4716DSCN4721

DSCN4727IMG_0969

IMG_0956

 

 

 

 

DSCN4734

DSCN4739be

DSCN4748

 

 

 

 

 

Februar   Jeg har fået endnu en dejlig rødvin fra Château Juvenal, Saint Hippolyte le Graveyron, Frankrig. Les Ribes du Vallat hedder vinen, som er produceret af Grenache(70%) og Syhrah(30%) med en alkoholprocent på 14,5.

ph

Januar – Rødvinen ‘La Terre du Petit Homme’, fra Château Juvenal, har fået Médaille d’OR(guldmedalje) på Concours Millésime BIO, som er den største bio konkurrence i verden. Et utroligt flot resultat, men det kan ikke overraske når man har nydt denne fantastiske vin!

Januar – Lørdag den 6. oktober er det 25 år siden at jeg startede mit lille vinfirma – det skal fejres! Det bliver det denne dato. Ligeledes bliver der forskellige tiltag hen over jubilæumsåret – spørg ind til det når du handler…..


                                                                                                              2017


November – Den 16. november havde Beaujolais Nouveau, fra Jean-Luc Tissier, igen fundet vej til flere restauranter i Jylland – Aalborg, Randers, Århus og Kolding. En rigtig god Beaujolais aften alle 4 steder.

DSCN4280

April – Aarhusupdate.dk giver 23. april en meget flot anmeldelse af restaurant Den Rustikke, Århus. ‘De kan lave mad med smag i – så gennemført – et fund. Tre veltilberedte retter på en restaurant i et af Åhus’ mest hyggelige kvarterer’. I samme anmeldelse fik tre af mine vine også en flot anbefaling. Hvidvin: ‘Sancerre, Domaine Bonnard, var god – rigtig god endda. En klar anbefaling’. Rødvin:’ Rasteau, Domaine des Banquetters, en udmærket vin’. Dessertvin: ‘Domaine de la Pigeade. Et fint valg’.

Marts – ’Formidabelt fransk i Aalborg’ var overskriften i avisen Nordjyske den 17. februar. Og i anmeldelsen lød det videre: ’BISTRO59 er autentisk med veltilberedt mad og fantastisk vin i skønne omgivelser’. I den meget flotte anmeldelse, med 5 gafler, var også vinen Pouilly Fumé fra Domaine Bonnard fint omtalt – rart, for både mine kunder og mig, at også en professionel anmelder synes godt om vinen.

Februar – To af mine leverandører har opnået rigtig fine resultater for deres vine – se herunder. Domaine des Banquettes vandt bronze medalje for deres AOC Rasteau 2015 i Paris. Domaine de la Pigeade vandt guldmedalje for deres røde Vacqueyras 2015 i Orange samt bronzemedalje for 2016 Muscat de Beaumes de Venise i Paris.

BMD(Pigeade)    BMD(Pigeade)              GMD(Pigeade)

 

  

 

Januar – Den 12. januar fik Den Rustikke en rigtig fin anmeldelse i Århus Stiftstidende. I samme anmeldelse var 2 af mine vine med, som også blev flot bedømt. Den ene var en tysk vin fra Mosel – Riesling feinherb fra Weingut Kurt Hain og den anden en Sancerre fra Domaine Bonnard.

 


2016


November – Jeg har nu fået 2 nye leverandører – begge beliggende i Provence. Den ene er Château Juvenal, Saint Hippolyte le Graveyron hvorfra jeg har deres bedste rødvin – La Terre du Petit Homme. Den anden nye leverandør er Domaine des Banquettes, Rasteau. Herfra har jeg 2 vine – rødvinen AOC Rasteau samt dessertvinen Vin doux Naturel Rasteau Grenat.

 

Oktober– Jeg har nu 3 forskellige Risling vine fra Weingut Kurt Hain. Netop hjemkommer er Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese feinherb. Herudover har jeg i forvejen Piesporter Riesling feinherb og Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett feinherb – alle 3 er fortræffelige vine.

 

bonnard

Juli – Jeg har ikke længere Domaine Cédrick Bardin, som leverandør, af mine Loirevine – Sancerre og Pouilly Fumé. Han har netop meddelet mig, at jeg efter 12 års samarbejde ikke mere kan købe hans vine, da han har givet hans største kunde eneforhandling i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ikke fremover kan købe Loirevine hos mig…..fremover hedder min leverandør, af Sancerre og Pouilly Fumé, Domaine Bonnard.

 

Piesport ostJuni – Lørdag 4. juni og søndag den 5. juni var der ‘Weinprobiertage und Jahrgangspräsentation 2015’ hos Weingut Kurt Hain, Piesport, Tyskland. Der var rigtig mange deltagere som med stor fornøjelse smagte vinene af den nye årgang. Det er et arrangement som afholdes hvert år først på sommeren.

 

 

 

qaz wsx

April – Torsdag den 28. april var der Fransk aften på Galleri Udsigten. Der blev spillet fransk cafémusik der komplimenterede de franske oste og de franske vine – og der bredte sig hurtigt en rigtig hyggelig fransk stemning blandt deltagerne.

 


2015


November – Torsdag den 19. november havde jeg igen sammen med Le Coq og Klassisk Bistro, begge i Århus, samt BISTRO59 i Aalborg arrangementer i forbindelse med ankomsten af årets Beaujolais Nouveau. Billedet herunder er fra BISTRO59.

BN 4

September – Vinhøst i Bourgogne/Domaine des Crais og i Provence/Domaine de la Pigeade.

vinsort 2    vinsort

 

 

 

 

 

 

medalje

September – Thierry Vaute, Domaine de la Pigeade, har opnået et utroligt   flot resultat for domainets

MUSCAT DE BEAUMES DE VENISE 2014

Médaille d’Or au concours Decanter

(Guldmedalje)

 

September – BISTRO59 har fået en rigtig fin anmeldelse i Politikken hvor også en af mine hvidvine får rosende omtale: ’ et glas karakterfuld, frisk og frugtig Pouilly-Fumé fra Cedrick Bardin’.

qazAugust –  Lørdag den 22. august var der for første gang Garagevin i Jylland. Det foregik i laden på Brandbygegård lidt syd for Odder. Jeg deltog sammen med 13 andre små vinfirmaer hvor der mest blev udstillet vine fra små  uafhængige producenter med fokus på kvalitet. Der var en rigtig god stemning denne herlige sensommerdag – og med rigtig meget vinsnak.

 

Juni –  Nu forhandler jeg rødvinen Morgon, som er en af de ti Beaujolais Cru’er. Producenten er Jean-Luc Tissier, Domaine des Crais. Det er også Jean-Luc, som producerer Bourgognevinene Mâcon Fuissé og Saint Véran.

Marts – Tirsdag den 3. marts fik Den Rustikke, i Århus, en rigtig flot anmeldelse i JP Århus. Heraf fremgik også meget fin omtale af vinene Pouilly Fumé, fra Domaine Cédrick Bardin, og Côtes du Rhône Tradition fra Cave de Rasteau.

Januar – Her ved årsskiftet er en ny prisliste gældende. Som tidligere år har der været prisstigninger hos mange af mine leverandører samt forhøjelser af afgifter/gebyrer til det offentlige. På trods af dette er mine priser næsten uændrede.

Dette er ikke en nyhed, men blot lidt kundeinformation. Når man køber vin, i Danmark, betaler man følgende gebyrer/afgifter: Kampagnekontrolafgift(til Fødevarestyrelsen), Afgift af vin(til Skat), Afgift af emballage(til Skat), Årligt gebyr(til Fødevarestyrelsen), Gebyr for affald(til kommunen), Kampagnekontrol fødevarer(til Erhvervsstyrelsen), Årsgebyr fødevarenæringsbrev(til Erhvervsstyrelsen) og Kontrolbesøg(til Fødevarestyrelsen).

Kendetegnende for ovennævnte gebyrer/afgifter er at de aldrig nedsættes – tværtimod. Og, hvor mærkeligt det end lyder – så yngler de!


2014


DSCN1901 (2)December – Mandag den 1. december besøgte jeg den årligt tilbagevendende vinmesse i Paris – Salons des Vins des Vignerons Indepéndants. Vinmessen finder sted i udstillingshallerne i Portes de Versailles og et besøg kan anbefales. Der kan smages hundredvis af vine samt franske delikatesser. På billedet smages hvidvinen Saint Véran hos min leverandør Jean-Luc Tissier.

DSCN1894 (2)   

Baguetter med foies gras

 

November – Torsdag den 20. november kl. 00:00 var Beaujolais Nouvau ‘ på plads’ på Le Coq. Rigtig mange mennesker var mødt op, fik en smagsprøve og stemningen var helt i top.

DSCN1829        DSCN1837

Sidst på eftermiddagen ankom Beaujolais Nouveau til BISTRO59 i Aalborg hvor der næsten var fuldt hus denne aften. Alle syntes vældig godt om vinen, som passede fint til den herlige menu. Folk hyggede sig og var klar igen til næste år…

DSCN1841          DSCN1852

September – Søndag den 7. september kunne der  på Le Coq, i Århus, købes Muscat de Beaumes de Venise, fra Domaine de la Pigeade, ledsaget af dejlig kransekage. Et rigtig hyggeligt tiltag…

DSCN1755    DSCN1757     DSCN1756    DSCN1754

August  –  Jeg importerer og sælger nu vin fra Tyskland. Det drejer det sig om to Riesling hvidvine. Producenten er Gernot Hain, som bor ved Moselfloden i byen Piesport. Området er som skabt til vindyrkning. De stejle skråninger åbne i form af et amfiteater mod syd, og derved forkælet hele dagen med solen.

Januar  –  I år er det 70 år siden Rasteau Vin Doux Naturel blev tildelt status ‘Cru’. Det er en dessertvin – Vin Doux Naturel betyder sød vin. Vinen fremstilles efter en metode hvor vinens naturlige gæring standses ved tilsætning af druesprit. Herved beholder mosten noget af druens naturlige sukkerindhold, vinen bliver naturligt sød, og alkoholprocenten stiger selvfølgelig. Portvin fremstilles på samme måde. Smagen er også tæt på portvin, men ikke så sød og den skal nydes afkølet. Kender du endnu ikke til denne dejlige vin, så kan jeg anbefale et nærmere bekendtskab. Jeg har 3 forskellige Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau.

Rouge ou Doré  Il me plaît!

VDN


2013



December  – 
Som det er mine kunder bekendt markeres jubilæet med en udlodning af et gavekort til Nørre Vissing Kro. Gavekortet er til et Sanseophold for 2 personer. For hver 20 flasker købt af privatkunder i 2013 har man modtaget et lod. Lodtrækningen er foretaget den 31. december og den heldige vinder blev Søren Velling(lod nr. 36). Tillykke til Søren med gevinsten.

osl jubilæum winemakers dinner 014

Oktober  –  Den 6. oktober 2013 var det 20 år siden, at jeg startede mit      vinfirma – OSL vin. Det blev markeret den 5. oktober med et jubilæumsarrangement. Rigtig mange havde valgt at deltage og der blev smagt godt på vinene samt den dejlige mad inspireret af det franske og italienske køkken. En rigtig god dag.

 

 

 


2012


November  –  Den tredje torsdag i november frigives Beaujolais Nouveau– i år er det den 15. november. Denne begivenhed fandt sted, første gang, i 1951, og budskabet lød: Le Beaujolais Nouveau est arrive!  I år er det 6 år siden OSL vin, her i Århus, genoptog denne tradition sammen med Klassisk og Le Coq. Jeg er glad for at kunne fortælle at der i år er endnu en restaurant med – Klassisk Fisk. Kom forbi mig, denne torsdag, og smag på den nye vin og få en flaske, eller to, med hjem til aftensmaden … eller ønsker du at spise ude, denne aften, kan vinen nydes på Le Coq, Klassisk  og Klassisk Fisk. Alle 3 steder serveres mad, der passer rigtig godt til vinen.


Hvert år, tredje torsdag i november, frigives årets høst af Beaujolais Noveau til markedet, hvilket specielt i Frankrig, men også mange andre steder i verden, bliver fejret. Siden midten af sidste århundrede har det været en meget stor begivenhed i Frankrig, hvor de forventningsfulde bistrogæster modtog vinen med udbruddet ’Le Beaujolais Nouveau est arrive!’. Et slogan der siden har knyttet sig fast til vinen og denne specielle dag. Vinen er som oftest ganske let og frugtig, da den jo er helt nylavet. Selve oplevelsen omkring at smage på årets første høst, i de rette omgivelser, med de rette mennesker kan være helt uovertruffen…


Maj  –  Escapade des Gourmets afholdes i Rastau hvert år anden søndag i maj. Det er en 6 km lang vandretur gennem vinmarker og skove hvor deltagerne går på opdagelse i velsmagende provencalsk mad og vine. Det er en utrolig flot natur der bydes på, hvor der er mulighed for at beundre landskabet: Les Dentelles og Rhône-dalen med Mont Ventoux og Alperne i baggrunden. Musik og godt humør ledsager dig på turen. I år var det den 13. udgave og vi var 2400 der deltog. Der var 6 forskellige retter, som kunne smages bl.a. foíe gras og naturligvis dejlige oste. Til maden blev der tilbudt 27 forskellige vine så vi havde en rigtig god eftermiddag. Ønsker man at deltage er forhåndstilmelding nødvendig.

image002

 

Januar  –  Jeg håber at mine kunder er kommet godt ind i det nye år. Det er uvist hvad det vil bringe, men en ting er der desværre ingen tvivl om. Den ny regering har besluttet at hæve et utal af afgifter heriblandt afgiften på vin. Det medfører at alle priser forhøjes med kr. 4,- per flaske.


2011


December  –  I bladet smagogbehag anmeldes Klassisk, her i Århus. I den forbindelse fremhæves dessertvinen Vin Doux Naturel Signature igen på en meget positiv måde. Vinen ledsagede et stykke Mørk Chokoladekage med Orange(Gâteau Marcel). Citat fra bladet:’ Dertil et glas Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau, der som de foregående vine var endnu et perfekt match med sin diskrete sødme. Og videre:’Overordnet til- fredsstillende vinmenu, og især vinene til hovedret og des- sert var over niveau og passede godt sammen med maden’.

September  –  Torsdag den 29. september deltog 32 personer i Winemakers Dinner på Nørre Vissing Kro. Deltagerne havde prioriteret, at dette arrangement skulle de deltage i selvom nogle af dem kom langvejs fra – Fur og København. Efterfølgende kunne de, med glæde, konstatere at deres prioritering, denne aften, var helt rigtig! En helt igennem vellykket aften. Morten Mygind havde komponeret en unik menu, som passede fantastisk til vinene. Morten Mygind fortalte, på sin levende og interessante måde, om de forskellige retter. Valérie Aigron fulgte op med information om Cave de Rasteau. Ligeledes gav hun os sin viden om vinene, som ledsagede retterne.

Alle deltagerne kan, med stor tilfredshed, tænke tilbage på en helt igennem vellykket aften hvor mad og vin gik op i en højere enhed.

Juni  –  OSL vin har fået endnu en italiensk leverandør. Netop nu er den første leverance på vej hjem fra Villa Acquaviva, som er beliggende i hjertet af det toskanske Maremma landskab ved Saturnia Spa og byen Montemerano. Glæd dig til spændende bekendtskaber herfra – en hvidvin samt to rødvine.

 


2010


Juni  –  Fredag den 25. juni blev det markeret, at OSL vin nu også forhandler italienske vine, med et arrangement på Skovmøllen. Det var en rigtig dejlig sommeraften, hvor de mange fremmødte kunder havde lejlighed til at smage de dejlige vine fra Villa Puri – Est! Est!! Est!!! og Volsinio. Vinsmagningen var ledsaget af smagsprøver på italienske specialiteter og foredrag af Eva Ravnbøl, forfatter & TV-vært. Et meget spændende foredrag om italiensk mad og vin samt om dagligdagen i Rom krydret med italienske anekdoter.

IMG_0913       IMG_0921       IMG_0918

 

Juni  –  9. juni 2010: NY AOC Rasteau . Det franske institut INAO forfremmede denne dato tørre røde Rasteauvine fra Cotes du Rhone Village til status CRU – tilbagedateret til at omfatte 2009 vintage. Det var en lang proces. Ansøgningen om AOC status blev anmodet i 2002 og den har nu givet det ønskede resultat. Rasteau er nu med i inderkredsen af de meget kendte topvine fra det Sydlige Rhône: Châteauneuf-de-Pape, Tavel, Lirac, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise og Vinsorbes.

Juni  –  Nu har jeg også en rødvin fra Italien. Jeg har udvidet mit samarbejde med Vittorio Puri, Villa Puri , Bolsena. Jeg forhandler hans rødvin Volsinio. Navnet har vinen fået efter det område, nord for Bolsena, hvor vinen dyrkes – et gammelt Etrustisk navn.

Februar  –  Jeg importerer og sælger nu vin fra Italien. I første omgang drejer det sig om en hvidvin  – Est! Est!! Est!!!. Producenten er Vittorio Puri, Villa Puri, som ligger i Lazioregionen nord for Rom. Området er af vulkansk oprindelse med store runde søer dannet af vulkankratere. Vinmarkerne er beliggende i bakkerne omkring søen Bolsena, i 350-450 meters højde, med en righoldig og frugtbar undergrund.


2009


Maj  –  Jeg forhandler nu også en vin fra Domaine la Roche Buissiére – Coteaux des Baronnies. Domainet er på 20 ha og har produceret økologisk siden 1980.

April  –  Den 16. april deltog 35 personer i aftenens Winemakers Dinner på restaurant MIRÓ i Århus. Det var en rigtig lækker menu som Tino Leichtie, og hans medarbejdere, havde fremtryllet for de mange glade og forventningsfulde gæster. De forskellige retter blev præsenteret af Martin Vesterdorf, fra MIRÓ, og Valérie Aigron, fra Cave de Rasteau, fortalte om de ledsagende vine.

At alle havde en rigtig dejlig aften er der ingen tvivl om. Efterfølgende har jeg talt med flere af gæsterne, som meget gerne igen vil deltage i et lignende arrangement…


2008


Oktober  –  Jubilæums-vinsmagningen på Klassisk 65 den 4. oktober gik rigtig godt. De mange fremmødte hyggede sig med smagning af 20 forskellige vine hvortil der var gode oste med dejlige friskbagte flûtes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juli  –  Den 2. juli havde 20 personer fundet vej til Le Coq i Århus for at deltage i aftenens Winemakers Dinner. Troels Thomsen og hans medarbejdere havde lavet en rigtig dejlig og interessant menu, som passede fint til de gode vine fra Cave de Rasteau. Troels fortalte om de forskellige retter og Valérie Aigron, fra Cave de Rasteau, om de ledsagende vine. Jeg er sikker på at alle gik hjem en rigtig god oplevelse rigere.

Juni  –  Så skete det minsandten igen! Vin Doux Naturel Signature, fra Cave de Rasteau, blev igen meget rosende omtalt i pressen. Denne gang i anmeldelsen af Klassisk 65 Bistro & Vinbar i JP Århus den 13. juni. ’Søren sendte medspiseren mod paradis, da hun fik et stykke gorgonzola med et glas Rasteau Vin Doux Naturel Signature 2004, perfekt til osten. Det er den slags oplevelser og nye erfaringer, der gør det til noget særligt at spise ude’.

Marts  –  I anmeldelsen af Le Coq i Århus Stiftstidende den 9. marts blev Sancerre fra Domaine Cédrick Bardin positivt omtalt. Til desserten ’Tour de chocolat’ blev der nydt et glas Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau. ’Hertil aftenens bedste vin – sød, rød og fransk, Rasteau Signature. Det var en kvalitetsnydelse’.


2007


November  –  Den tredje torsdag i november frigives Beaujolais Noveau – i år er det den 15. november. Beaujolais Nouveau est arrivé – Beaujolais Nouveau er ankommet! Fra Jean-Luc Tissier har jeg taget nogle flasker hjem hovedsageligt til 2 restauranter i Århus. Hvis du ønsker at smage den har jeg nogle få flasker, men skynd dig da den hurtigt bliver udsolgt. Ellers har du chancen for at smage den på en af de 2 restauranter hvor der den 15. november bliver sammensat en menu, som passer til Beaujolais Noveau.

IMG_2378

September  –  Vin Doux Naturel Signature 2004, fra Cave de Rasteau, har ved ’Sélections Mondiales Vins 2007’ i Canada fået guldmedalie. ’Sélections Mondiales Vins 2007’ betyder ’Udvælgelse af verdens vine 2007’.

April  –  Cédrick Bardin, Domaine Cédrick Bardin, har fået en Médaille d’Or (guldmedalje) for sin Pouilly Fumé 2006 på Concours Général Agricole de Paris.  


2006


Oktober  –  OSL vin er fremhævet i nyhedsbrev fra Mads og Morten Mygind, Nørre Vissing Kro: ’Det er vinen i glasset ,der tæller, glem alt om flotte ord, etikette og point. Så gjorde Ole, en af Danmarks mindste garageimportører, det igen…..fandt en perle: 1999 Rasteau ’Les Hauts Du Village’. Et brag af en Rhône vin, suveræn til vildt’.

August  –  Tirsdag den 15. august repræsenterede Jan, Jette, Peter, Pia og Morten OSL vin i Mindeparken. Vejret var, den dag, ikke det bedste, men det holdt dog tørvejr fra løbet startede til det var slut. Tiden blev i år 2:15:54. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor der var lejlighed til at smage på nogle af firmaets produkter.

DHL-stafet

 

 

 

 

 

 

Ole Steen LarsenNYHEDER