Ja, du læste rigtig! Sidste år i maj besøgte jeg en rigtig god rustik restaurant i Århus og fik her en dejlig Rababerkoldskål med vin til. Vinen var Muscat de Beaumes de Venise fra Domaine de la Pigeade, som passede rigtig fint til! Prøv det….
Rababerkoldskål
-
½ stang vanilje
-
2 spsk. sukker
-
2 æggeblommer
- 1 liter god kærnemælk
-
½ dl ymer
-
1 spsk. citronsaft
-
rababerkompot
Pisk æg og sukker sammen og tilsæt herefter resten af tingene ved forsigtig omrøring. Ved servering kom 1 spsk. rababerkompot i bunder af tallerkenen, hvorefter der fyldes op med den færdige koldskål.
Bemærk
Muscat de Beaumes de Venise passer også vældig fint til: Melon, foie gras, frugtagtige desserter(jordbær), blå oste mørk chokolade – og som aperitif.