MAJ 2024 – Hvilken vin drikker man til koldskål?

Ja, du læste rigtig! Sidste år i maj besøgte jeg en rigtig god rustik restaurant i Århus og fik her en dejlig Rababerkoldskål med vin til. Vinen var Muscat de Beaumes de Venise fra Domaine de la Pigeade, som passede rigtig fint til! Prøv det….

Rababerkoldskål

  • ½ stang vanilje

  • 2 spsk. sukker

  • 2 æggeblommer

  • 1 liter god kærnemælk
  • ½ dl ymer

  • 1 spsk. citronsaft

  • rababerkompot

Pisk æg og sukker sammen og tilsæt herefter resten af tingene ved forsigtig omrøring. Ved servering kom 1 spsk. rababerkompot i bunder af tallerkenen, hvorefter der fyldes op med den færdige koldskål.

 

Bemærk

Muscat de Beaumes de Venise passer også vældig fint til: Melon, foie gras, frugtagtige desserter(jordbær), blå oste mørk chokolade – og som aperitif.

Ole Steen LarsenMAJ 2024 – Hvilken vin drikker man til koldskål?