3 opskrifter

 


           Lakserulle

    

Pandekage

  • 2 æg

  • 1 dl mel

  • 25 g smør

  • 2 ½ dl mælk

  • ½ bundt bredbladet persille

  • ½ dl yoghurt naturel

  • lidt sukker, salt & peber

Fyld

  • 250 g røget laks

  • 2 dl. creme fraiche

  • 100 g rød peberfrugt

  • 2 blade husblas

  • citronsaft

  • salt & peber

Pandekagen laves: Blend persille og mælk. Rør mel, æg, smeltet smør og yoghurt sammen og tilsæt derefter den blendede mælk. Tilsæt salt, peber og sukker. Lad dejen hvile i ½ time. Hældes derefter ud på bagepapir der er foldet 30 x 40 cm. Bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter og sættes derefter til afkøling.

Fyldet klargøres: Skær peberfrugten i meget fine tern og laksen i tynde skiver. Udblød husblas og smelt den i citronsaften ved svag varme. Rør det i creme fraichen og vend fyldet i. Krydr med salt og peber. Smøres derefter på den kolde pandekage og rul den forsigtig sammen og sæt den i køleskabet. Kan evt. laves dagen før den skal bruges.

Før servering skæres lakserullen i skiver a 1½ – 2 cm. Serveres med flûte og creme fraiche.


        Rejesuppe

  • 200 g rejer
  • ½ l bouillon
  • ½ l piskefløde
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 mellemstore røde pebre
  • 2 tsk. karry
  • 50 g smør
  • dild eller persille

Peberfrugterne renses og skæres i små firkantede stykker. Karryen brændes af i smør og de klargjorte peberfrugter svitses lidt. Tomat og bouillon hældes ved og koges med i 2 minutter. Fløden tilsættes og herefter rejerne og det hele varmes op. Smages til med salt og hvidt peber. Pyntes med dild eller persille.

Serveres med et stykke godt brød eller flûte.


                  Skagensalat

    

  • 150 g rejer

  • 300 g asparges

  • 150 g røget laks

  • 2 dl. fromage frais

  • 2 spsk. mayonnaise

  • 1 tsk. paprika

  • 1 tsk. frisk citronsaft

  • 1 bundt dild

  • 1 bundt purløg

  • friskkværnet peber og groft salt

Lad rejer og asparges dryppe af i en sigte og skær laksen i tynde strimler. Rør fromage frais, mayonnaise, paprika og citronsaft sammen i en skål. Tag lidt dild og purløg fra til pynt, og skær resten fint. Rør derefter dild og purløg sammen med dressingen. Vend rejer, asparges og laksen sammen med dressingen og smag til med salt og peber. Anret salaten i en skål og pynt med dild og purløg.

Serveres med godt groft brød/flûte.


Ole Steen LarsenOpskrifter – forretter