2017


April – Aarhusupdate.dk giver 23. april en meget flot anmeldelse af restaurant Den Rustikke, Århus. ‘De kan lave mad med smag i – så gennemført – et fund. Tre veltilberedte retter på en restaurant i et af Åhus’ mest hyggelige kvarterer’. I samme anmeldelse fik tre af mine vine også en flot anbefaling. Hvidvin: ‘Sancerre, Domaine Bonnard, var god – rigtig god endda. En klar anbefaling’. Rødvin:’ Rasteau, Domaine des Banquetters, en udmærket vin’. Dessertvin: ‘Domaine de la Pigeade. Et fint valg’.

Marts – ’Formidabelt fransk i Aalborg’ var overskriften i avisen Nordjyske den 17. februar. Og i anmeldelsen lød det videre: ’BISTRO59 er autentisk med veltilberedt mad og fantastisk vin i skønne omgivelser’. I den meget flotte anmeldelse, med 5 gafler, var også vinen Pouilly Fumé fra Domaine Bonnard fint omtalt – rart, for både mine kunder og mig, at også en professionel anmelder synes godt om vinen.

Februar – To af mine leverandører har opnået rigtig fine resultater for deres vine – se herunder. Domaine des Banquettes vandt bronze medalje for deres AOC Rasteau 2015 i Paris. Domaine de la Pigeade vandt guldmedalje for deres røde Vacqueyras 2015 i Orange samt bronzemedalje for 2016 Muscat de Beaumes de Venise i Paris.

BMD(Pigeade)    BMD(Pigeade)              GMD(Pigeade)

 

  

 

Januar – Den 12. januar fik Den Rustikke en rigtig fin anmeldelse i Århus Stiftstidende. I samme anmeldelse var 2 af mine vine med, som også blev flot bedømt. Den ene var en tysk vin fra Mosel – Riesling feinherb fra Weingut Kurt Hain og den anden en Sancerre fra Domaine Bonnard.

 


2016


November – Jeg har nu fået 2 nye leverandører – begge beliggende i Provence. Den ene er Château Juvenal, Saint Hippolyte le Graveyron hvorfra jeg har deres bedste rødvin – La Terre du Petit Homme. Den anden nye leverandør er Domaine des Banquettes, Rasteau. Herfra har jeg 2 vine – rødvinen AOC Rasteau samt dessertvinen Vin doux Naturel Rasteau Grenat.

 

Oktober– Jeg har nu 3 forskellige Risling vine fra Weingut Kurt Hain. Netop hjemkommer er Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese feinherb. Herudover har jeg i forvejen Piesporter Riesling feinherb og Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett feinherb – alle 3 er fortræffelige vine.

 

bonnard

Juli – Jeg har ikke længere Domaine Cédrick Bardin, som leverandør, af mine Loirevine – Sancerre og Pouilly Fumé. Han har netop meddelet mig, at jeg efter 12 års samarbejde ikke mere kan købe hans vine, da han har givet hans største kunde eneforhandling i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ikke fremover kan købe Loirevine hos mig…..fremover hedder min leverandør, af Sancerre og Pouilly Fumé, Domaine Bonnard.

 

Piesport ostJuni – Lørdag 4. juni og søndag den 5. juni var der ‘Weinprobiertage und Jahrgangspräsentation 2015’ hos Weingut Kurt Hain, Piesport, Tyskland. Der var rigtig mange deltagere som med stor fornøjelse smagte vinene af den nye årgang. Det er et arrangement som afholdes hvert år først på sommeren.

 

 

 

qaz wsx

April – Torsdag den 28. april var der Fransk aften på Galleri Udsigten. Der blev spillet fransk cafémusik der komplimenterede de franske oste og de franske vine – og der bredte sig hurtigt en rigtig hyggelig fransk stemning blandt deltagerne.

 


2015


November – Torsdag den 19. november havde jeg igen sammen med Le Coq og Klassisk Bistro, begge i Århus, samt BISTRO59 i Aalborg arrangementer i forbindelse med ankomsten af årets Beaujolais Nouveau. Billedet herunder er fra BISTRO59.

BN 4

September – Vinhøst i Bourgogne/Domaine des Crais og i Provence/Domaine de la Pigeade.

vinsort 2    vinsort

 

 

 

 

 

 

medalje

September – Thierry Vaute, Domaine de la Pigeade, har opnået et utroligt   flot resultat for domainets

MUSCAT DE BEAUMES DE VENISE 2014

Médaille d’Or au concours Decanter

(Guldmedalje)

 

September – BISTRO59 har fået en rigtig fin anmeldelse i Politikken hvor også en af mine hvidvine får rosende omtale: ’ et glas karakterfuld, frisk og frugtig Pouilly-Fumé fra Cedrick Bardin’.

qazAugust –  Lørdag den 22. august var der for første gang Garagevin i Jylland. Det foregik i laden på Brandbygegård lidt syd for Odder. Jeg deltog sammen med 13 andre små vinfirmaer hvor der mest blev udstillet vine fra små  uafhængige producenter med fokus på kvalitet. Der var en rigtig god stemning denne herlige sensommerdag – og med rigtig meget vinsnak.

 

Juni –  Nu forhandler jeg rødvinen Morgon, som er en af de ti Beaujolais Cru’er. Producenten er Jean-Luc Tissier, Domaine des Crais. Det er også Jean-Luc, som producerer Bourgognevinene Mâcon Fuissé og Saint Véran.

Marts – Tirsdag den 3. marts fik Den Rustikke, i Århus, en rigtig flot anmeldelse i JP Århus. Heraf fremgik også meget fin omtale af vinene Pouilly Fumé, fra Domaine Cédrick Bardin, og Côtes du Rhône Tradition fra Cave de Rasteau.

Januar – Her ved årsskiftet er en ny prisliste gældende. Som tidligere år har der været prisstigninger hos mange af mine leverandører samt forhøjelser af afgifter/gebyrer til det offentlige. På trods af dette er mine priser næsten uændrede.

Dette er ikke en nyhed, men blot lidt kundeinformation. Når man køber vin, i Danmark, betaler man følgende gebyrer/afgifter: Kampagnekontrolafgift(til Fødevarestyrelsen), Afgift af vin(til Skat), Afgift af emballage(til Skat), Årligt gebyr(til Fødevarestyrelsen), Gebyr for affald(til kommunen), Kampagnekontrol fødevarer(til Erhvervsstyrelsen), Årsgebyr fødevarenæringsbrev(til Erhvervsstyrelsen) og Kontrolbesøg(til Fødevarestyrelsen).

Kendetegnende for ovennævnte gebyrer/afgifter er at de aldrig nedsættes – tværtimod. Og, hvor mærkeligt det end lyder – så yngler de!


2014


DSCN1901 (2)December – Mandag den 1. december besøgte jeg den årligt tilbagevendende vinmesse i Paris – Salons des Vins des Vignerons Indepéndants. Vinmessen finder sted i udstillingshallerne i Portes de Versailles og et besøg kan anbefales. Der kan smages hundredvis af vine samt franske delikatesser. På billedet smages hvidvinen Saint Véran hos min leverandør Jean-Luc Tissier.

DSCN1894 (2)   

Baguetter med foies gras

 

November – Torsdag den 20. november kl. 00:00 var Beaujolais Nouvau ‘ på plads’ på Le Coq. Rigtig mange mennesker var mødt op, fik en smagsprøve og stemningen var helt i top.

DSCN1829        DSCN1837

Sidst på eftermiddagen ankom Beaujolais Nouveau til BISTRO59 i Aalborg hvor der næsten var fuldt hus denne aften. Alle syntes vældig godt om vinen, som passede fint til den herlige menu. Folk hyggede sig og var klar igen til næste år…

DSCN1841          DSCN1852

September – Søndag den 7. september kunne der  på Le Coq, i Århus, købes Muscat de Beaumes de Venise, fra Domaine de la Pigeade, ledsaget af dejlig kransekage. Et rigtig hyggeligt tiltag…

DSCN1755    DSCN1757     DSCN1756    DSCN1754

August  –  Jeg importerer og sælger nu vin fra Tyskland. Det drejer det sig om to Riesling hvidvine. Producenten er Gernot Hain, som bor ved Moselfloden i byen Piesport. Området er som skabt til vindyrkning. De stejle skråninger åbne i form af et amfiteater mod syd, og derved forkælet hele dagen med solen.

Januar  –  I år er det 70 år siden Rasteau Vin Doux Naturel blev tildelt status ‘Cru’. Det er en dessertvin – Vin Doux Naturel betyder sød vin. Vinen fremstilles efter en metode hvor vinens naturlige gæring standses ved tilsætning af druesprit. Herved beholder mosten noget af druens naturlige sukkerindhold, vinen bliver naturligt sød, og alkoholprocenten stiger selvfølgelig. Portvin fremstilles på samme måde. Smagen er også tæt på portvin, men ikke så sød og den skal nydes afkølet. Kender du endnu ikke til denne dejlige vin, så kan jeg anbefale et nærmere bekendtskab. Jeg har 3 forskellige Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau.

Rouge ou Doré  Il me plaît!

VDN


2013



December  – 
Som det er mine kunder bekendt markeres jubilæet med en udlodning af et gavekort til Nørre Vissing Kro. Gavekortet er til et Sanseophold for 2 personer. For hver 20 flasker købt af privatkunder i 2013 har man modtaget et lod. Lodtrækningen er foretaget den 31. december og den heldige vinder blev Søren Velling(lod nr. 36). Tillykke til Søren med gevinsten.

osl jubilæum winemakers dinner 014

Oktober  –  Den 6. oktober 2013 var det 20 år siden, at jeg startede mit      vinfirma – OSL vin. Det blev markeret den 5. oktober med et jubilæumsarrangement. Rigtig mange havde valgt at deltage og der blev smagt godt på vinene samt den dejlige mad inspireret af det franske og italienske køkken. En rigtig god dag.

 

 

 


2012


November  –  Den tredje torsdag i november frigives Beaujolais Nouveau– i år er det den 15. november. Denne begivenhed fandt sted, første gang, i 1951, og budskabet lød: Le Beaujolais Nouveau est arrive!  I år er det 6 år siden OSL vin, her i Århus, genoptog denne tradition sammen med Klassisk og Le Coq. Jeg er glad for at kunne fortælle at der i år er endnu en restaurant med – Klassisk Fisk. Kom forbi mig, denne torsdag, og smag på den nye vin og få en flaske, eller to, med hjem til aftensmaden … eller ønsker du at spise ude, denne aften, kan vinen nydes på Le Coq, Klassisk  og Klassisk Fisk. Alle 3 steder serveres mad, der passer rigtig godt til vinen.


Hvert år, tredje torsdag i november, frigives årets høst af Beaujolais Noveau til markedet, hvilket specielt i Frankrig, men også mange andre steder i verden, bliver fejret. Siden midten af sidste århundrede har det været en meget stor begivenhed i Frankrig, hvor de forventningsfulde bistrogæster modtog vinen med udbruddet ’Le Beaujolais Nouveau est arrive!’. Et slogan der siden har knyttet sig fast til vinen og denne specielle dag. Vinen er som oftest ganske let og frugtig, da den jo er helt nylavet. Selve oplevelsen omkring at smage på årets første høst, i de rette omgivelser, med de rette mennesker kan være helt uovertruffen…


Maj  –  Escapade des Gourmets afholdes i Rastau hvert år anden søndag i maj. Det er en 6 km lang vandretur gennem vinmarker og skove hvor deltagerne går på opdagelse i velsmagende provencalsk mad og vine. Det er en utrolig flot natur der bydes på, hvor der er mulighed for at beundre landskabet: Les Dentelles og Rhône-dalen med Mont Ventoux og Alperne i baggrunden. Musik og godt humør ledsager dig på turen. I år var det den 13. udgave og vi var 2400 der deltog. Der var 6 forskellige retter, som kunne smages bl.a. foíe gras og naturligvis dejlige oste. Til maden blev der tilbudt 27 forskellige vine så vi havde en rigtig god eftermiddag. Ønsker man at deltage er forhåndstilmelding nødvendig.

image002

 

Januar  –  Jeg håber at mine kunder er kommet godt ind i det nye år. Det er uvist hvad det vil bringe, men en ting er der desværre ingen tvivl om. Den ny regering har besluttet at hæve et utal af afgifter heriblandt afgiften på vin. Det medfører at alle priser forhøjes med kr. 4,- per flaske.


2011


December  –  I bladet smagogbehag anmeldes Klassisk, her i Århus. I den forbindelse fremhæves dessertvinen Vin Doux Naturel Signature igen på en meget positiv måde. Vinen ledsagede et stykke Mørk Chokoladekage med Orange(Gâteau Marcel). Citat fra bladet:’ Dertil et glas Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau, der som de foregående vine var endnu et perfekt match med sin diskrete sødme. Og videre:’Overordnet til- fredsstillende vinmenu, og især vinene til hovedret og des- sert var over niveau og passede godt sammen med maden’.

September  –  Torsdag den 29. september deltog 32 personer i Winemakers Dinner på Nørre Vissing Kro. Deltagerne havde prioriteret, at dette arrangement skulle de deltage i selvom nogle af dem kom langvejs fra – Fur og København. Efterfølgende kunne de, med glæde, konstatere at deres prioritering, denne aften, var helt rigtig! En helt igennem vellykket aften. Morten Mygind havde komponeret en unik menu, som passede fantastisk til vinene. Morten Mygind fortalte, på sin levende og interessante måde, om de forskellige retter. Valérie Aigron fulgte op med information om Cave de Rasteau. Ligeledes gav hun os sin viden om vinene, som ledsagede retterne.

Alle deltagerne kan, med stor tilfredshed, tænke tilbage på en helt igennem vellykket aften hvor mad og vin gik op i en højere enhed.

Juni  –  OSL vin har fået endnu en italiensk leverandør. Netop nu er den første leverance på vej hjem fra Villa Acquaviva, som er beliggende i hjertet af det toskanske Maremma landskab ved Saturnia Spa og byen Montemerano. Glæd dig til spændende bekendtskaber herfra – en hvidvin samt to rødvine.

 


2010


Juni  –  Fredag den 25. juni blev det markeret, at OSL vin nu også forhandler italienske vine, med et arrangement på Skovmøllen. Det var en rigtig dejlig sommeraften, hvor de mange fremmødte kunder havde lejlighed til at smage de dejlige vine fra Villa Puri – Est! Est!! Est!!! og Volsinio. Vinsmagningen var ledsaget af smagsprøver på italienske specialiteter og foredrag af Eva Ravnbøl, forfatter & TV-vært. Et meget spændende foredrag om italiensk mad og vin samt om dagligdagen i Rom krydret med italienske anekdoter.

IMG_0913       IMG_0921       IMG_0918

 

Juni  –  9. juni 2010: NY AOC Rasteau . Det franske institut INAO forfremmede denne dato tørre røde Rasteauvine fra Cotes du Rhone Village til status CRU – tilbagedateret til at omfatte 2009 vintage. Det var en lang proces. Ansøgningen om AOC status blev anmodet i 2002 og den har nu givet det ønskede resultat. Rasteau er nu med i inderkredsen af de meget kendte topvine fra det Sydlige Rhône: Châteauneuf-de-Pape, Tavel, Lirac, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise og Vinsorbes.

Juni  –  Nu har jeg også en rødvin fra Italien. Jeg har udvidet mit samarbejde med Vittorio Puri, Villa Puri , Bolsena. Jeg forhandler hans rødvin Volsinio. Navnet har vinen fået efter det område, nord for Bolsena, hvor vinen dyrkes – et gammelt Etrustisk navn.

Februar  –  Jeg importerer og sælger nu vin fra Italien. I første omgang drejer det sig om en hvidvin  – Est! Est!! Est!!!. Producenten er Vittorio Puri, Villa Puri, som ligger i Lazioregionen nord for Rom. Området er af vulkansk oprindelse med store runde søer dannet af vulkankratere. Vinmarkerne er beliggende i bakkerne omkring søen Bolsena, i 350-450 meters højde, med en righoldig og frugtbar undergrund.


2009


Maj  –  Jeg forhandler nu også en vin fra Domaine la Roche Buissiére – Coteaux des Baronnies. Domainet er på 20 ha og har produceret økologisk siden 1980.

April  –  Den 16. april deltog 35 personer i aftenens Winemakers Dinner på restaurant MIRÓ i Århus. Det var en rigtig lækker menu som Tino Leichtie, og hans medarbejdere, havde fremtryllet for de mange glade og forventningsfulde gæster. De forskellige retter blev præsenteret af Martin Vesterdorf, fra MIRÓ, og Valérie Aigron, fra Cave de Rasteau, fortalte om de ledsagende vine.

At alle havde en rigtig dejlig aften er der ingen tvivl om. Efterfølgende har jeg talt med flere af gæsterne, som meget gerne igen vil deltage i et lignende arrangement…


2008


Oktober  –  Jubilæums-vinsmagningen på Klassisk 65 den 4. oktober gik rigtig godt. De mange fremmødte hyggede sig med smagning af 20 forskellige vine hvortil der var gode oste med dejlige friskbagte flûtes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juli  –  Den 2. juli havde 20 personer fundet vej til Le Coq i Århus for at deltage i aftenens Winemakers Dinner. Troels Thomsen og hans medarbejdere havde lavet en rigtig dejlig og interessant menu, som passede fint til de gode vine fra Cave de Rasteau. Troels fortalte om de forskellige retter og Valérie Aigron, fra Cave de Rasteau, om de ledsagende vine. Jeg er sikker på at alle gik hjem en rigtig god oplevelse rigere.

Juni  –  Så skete det minsandten igen! Vin Doux Naturel Signature, fra Cave de Rasteau, blev igen meget rosende omtalt i pressen. Denne gang i anmeldelsen af Klassisk 65 Bistro & Vinbar i JP Århus den 13. juni. ’Søren sendte medspiseren mod paradis, da hun fik et stykke gorgonzola med et glas Rasteau Vin Doux Naturel Signature 2004, perfekt til osten. Det er den slags oplevelser og nye erfaringer, der gør det til noget særligt at spise ude’.

Marts  –  I anmeldelsen af Le Coq i Århus Stiftstidende den 9. marts blev Sancerre fra Domaine Cédrick Bardin positivt omtalt. Til desserten ’Tour de chocolat’ blev der nydt et glas Vin Doux Naturel fra Cave de Rasteau. ’Hertil aftenens bedste vin – sød, rød og fransk, Rasteau Signature. Det var en kvalitetsnydelse’.


2007


November  –  Den tredje torsdag i november frigives Beaujolais Noveau – i år er det den 15. november. Beaujolais Nouveau est arrivé – Beaujolais Nouveau er ankommet! Fra Jean-Luc Tissier har jeg taget nogle flasker hjem hovedsageligt til 2 restauranter i Århus. Hvis du ønsker at smage den har jeg nogle få flasker, men skynd dig da den hurtigt bliver udsolgt. Ellers har du chancen for at smage den på en af de 2 restauranter hvor der den 15. november bliver sammensat en menu, som passer til Beaujolais Noveau.

IMG_2378

September  –  Vin Doux Naturel Signature 2004, fra Cave de Rasteau, har ved ’Sélections Mondiales Vins 2007’ i Canada fået guldmedalie. ’Sélections Mondiales Vins 2007’ betyder ’Udvælgelse af verdens vine 2007’.

April  –  Cédrick Bardin, Domaine Cédrick Bardin, har fået en Médaille d’Or (guldmedalje) for sin Pouilly Fumé 2006 på Concours Général Agricole de Paris.  


2006


Oktober  –  OSL vin er fremhævet i nyhedsbrev fra Mads og Morten Mygind, Nørre Vissing Kro: ’Det er vinen i glasset ,der tæller, glem alt om flotte ord, etikette og point. Så gjorde Ole, en af Danmarks mindste garageimportører, det igen…..fandt en perle: 1999 Rasteau ’Les Hauts Du Village’. Et brag af en Rhône vin, suveræn til vildt’.

August  –  Tirsdag den 15. august repræsenterede Jan, Jette, Peter, Pia og Morten OSL vin i Mindeparken. Vejret var, den dag, ikke det bedste, men det holdt dog tørvejr fra løbet startede til det var slut. Tiden blev i år 2:15:54. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor der var lejlighed til at smage på nogle af firmaets produkter.

DHL-stafet

 

 

 

 

 

 

Ole Steen LarsenNYHEDER